Aktuelt

 • 03/04/2024 - Even Stavnesli
  Screening og utvelgelse av medarbeidere i salg- og serviceroller

  I bransjer med lav inngangsbarriere kan en ofte oppleve høyt søkertall. Stor interesse for stillingen er et positivt tegn for bedriftens omdømme, attraktivitet og merkevarekjennskap, men..

  Les mer
 • 17/02/2023 - Even Stavnesli
  Markedsføring av stillingsutlysninger: Bli sett i en jungel av tilbud

  Markedsføring av ledige stillinger har i økende grad blitt viktig for å nå ut til potensielle kandidater. En av de vanligste måtene å nå ut til kandidatene er å legge stillingen ut på finn.no, men er dette egentlig nok i 2023?

  Les mer
 • 31/10/2022 - Per Anders Folladal
  Styreevaluering og styret som ressurs

  Styret kan være en avgjørende viktig ressurs for selskapet, forutsatt blant annet at det arbeider effektivt, har god balanse mellom kontrolloppgaven og strategioppgaven, og samhandler godt med daglig leder/ledergruppen. Et godt sammensatt og velfungerende styre styrker selskapets ressursgrunnlag gjennom tilgang til relevant kompetanse og nettverk.

  Les mer
 • Å skape motivasjon på arbeidsplassen
  27/10/2022 - Andrea Hasselø Aasgård
  Å skape motivasjon på arbeidsplassen

  Motivasjon er et viktig moment i dagens arbeidsliv, da det blant annet bidrar til effektivisering og innovasjon. I tillegg til dette er motivasjon viktig for å hindre at ansatte utvikler et ønske om å slutte i jobben. I dagens marked er det flere ledige jobber enn det er jobbsøkere, noe som gjør det lettere for ansatte å bytte jobb. Dette er noe arbeidsgivere burde være «obs» på, og det blir derfor ekstra viktig å opprettholde ansattes motivasjon på arbeidsplassen. 

  Les mer
 • 7 tips: Hva kan du som arbeidsgiver gjøre for å lykkes med onboarding av nyansatte?
  26/09/2022 - Maria Selmer
  7 tips: Hva kan du som arbeidsgiver gjøre for å lykkes med onboarding av nyansatte?

  Å kapre de beste kandidatene kan i seg selv være utfordrende, men i dagens arbeidsmarked er det nesten like utfordrende å beholde ansatte over tid. Den første fasen av ansettelsesforholdet er avgjørende, og legger grunnlaget for resten av tiden i virksomheten.

  Les mer
 • 8 tips: Hva kan man selv gjøre for å lykkes i ny jobb?
  18/07/2022 - Maria Selmer
  8 tips: Hva kan man selv gjøre for å lykkes i ny jobb?

  Har du nettopp startet i ny jobb, eller skal du begynne til høsten? Kanskje har du til og med kapret drømmejobben, men lurer på hvordan du nå skal lykkes?

  Les mer
 • PAF
  08/07/2022 - Yngve Kruse
  MindMap satser i Trøndelag - ansetter Per Anders Folladal som daglig leder!

  Per Anders Folladal blir ny daglig leder i MindMap Trøndelag. Fra før av har MindMap kontorer i Kristiansund og i Trondheim, og åpning av kontor i Levanger er neste steg i utviklingen.

  Les mer
 • Hvordan rekruttere og holde på folk når arbeidsplassen ligger i «gokk»?
  03/01/2022 - Yngve Kruse
  Hvordan rekruttere og holde på folk når arbeidsplassen ligger i «gokk»?

  Mange arbeidsgivere i oppdrettsnæringen kjenner igjen utfordringen: Vi har mange spennende arbeidsplasser, men det er vanskelig å rekruttere dyktige folk og det er kritisk viktig å holde på ressurspersoner. Mye av utfordringen er knyttet til lokasjon i «gokk» i betydning avsidesliggende steder.

  Les mer